Οξεία μυοκαρδίτιδα από κορωνοϊό (COVID 19)

Τί είναι, πως ανιχνεύεται και πως αντιμετωπίζεται;
Κυριακή, 30 Μαϊος 2021

Τι προβλήματα μπορεί γενικά να προκαλέσει ο κορωνοϊός στην καρδιά;

Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό (COVID-19) μπορεί να προκαλέσει : Οξεία μυοκαρδίτιδα, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, επιδείνωση γνωστής καρδιακής νόσου πχ καρδιακή ανεπάρκεια. Η οξεία φλεγμονή που προκαλείται από την ιογενή λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει κάποια ρήξη αθηρωματικής πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες και να οδηγήσει σε έμφραγμα. Η φλεγμονώδης αντίδραση δημιουργεί συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόκληση αρρυθμιών, ακόμη και κολπικής μαρμαρυγής. Η μυοκαρδιακή φλεγμονή που προκαλείται από την ιογενή λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε οξεία μυοκαρδίτιδα και να επιδεινώσει σημαντικά την καρδιακή μας λειτουργία.

Πώς θα προλάβω τα καρδιολογικά προβλήματα;

Η ερώτηση είναι πολύ συχνή και η απάντηση είναι σχετικά απλή!
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021

Για να προλάβω τα καρδιολογικά προβλήματα θα  πρέπει να κάνω τακτικές προληπτικές εξετάσεις, αν καπνίζω να διακόψω οριστικά το κάπνισμα, να αφήσω πίσω μου την καθιστική ζωή και να ξεκινήσω γυμναστική, να ελέγχω το σωματικό μου βάρος και την αρτηριακή μου πίεση και φυσικά και να προσέχω τη διατροφή μου!

Προσοχή στην καρδιά το Φθινόπωρο

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

Τα καρδιολογικά προβλήματα εμφανίζουν έξαρση κατά τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες και ύφεση τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο σε συχνότητα εμφάνισης όσο και σε θνητότητα. Για παράδειγμα στην Αγγλία η κορυφή του χειμώνα σχετίζεται με 20.000 επιπλέον θανάτους από καρδιολογικά προβλήματα ετησίως.

Καλοκαίρι και Καρδιά

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Tο καλοκαίρι είναι σίγουρα η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Ήλιος, ζέστη, θάλασσα και διακοπές. Η παρατεταμένη όμως έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη μπορούν να επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς. Είναι γνωστό πως το καλοκαίρι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ο οργανισμός αντιδρά στην προσπάθειά του να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία του με αγγειοδιαστολή δηλαδή αύξηση της διαμέτρου των αγγείων. Αυτό έχει ως συνέπεια την πτώση της αρτηριακής πίεσης και πιθανά την εμφάνιση οιδημάτων. Για να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα ώστε να να αποφύγουμε την έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες.

Άγχος και Καρδιά

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016

Όλοι οι άνθρωποι ζούμε καθημερινά με άγχος και στρες. Είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο αγώνας για επαγγελματική αποκατάσταση, η ανάγκη για οικονομική ασφάλεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάποιο πρόβλημα υγείας, κάποιο δυσάρεστο οικογενειακό γεγονός, η απώλεια ενός συντρόφου, η απόλυση από τη δουλεία και άλλα που μας προκαλούν άγχος.

Αγαπώ την καρδιά μου

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016

Αγαπώ την καρδιά μου σημαίνει κόβω το κάπνισμα, ξεκινάω γυμναστική και προσέχω τη διατροφή μου!
 

Να κόψω το κάπνισμα ΓΙΑΤΙ;

Το κάπνισμα οδηγεί με διάφορους τρόπους σε καρδιακές παθήσεις κυρίως εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και σε παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Το παθητικό κάπνισμα έχει παρόμοιες δραματικές συνέπειες στην υγεία.
Η διακοπή του καπνίσματος είναι μία δύσκολη διαδικασία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους στο κάπνισμα εκτός από τον εθισμό στη νικοτίνη όπως το άγχος, η καθιστική ζωή και η συνήθεια.
Όταν κανείς αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τους ειδικούς και με την κατάλληλη υποστήριξη και τη χρήση υποκατάστατων νικοτίνης θα μπορέσει να βγεί νικητής.

Διεύθυνση

Λεωφόρος Κηφισίας 5
115 23 Αθήνα

Ώρες Ιατρείου

Δευτέρα: 17:00 - 20:30
Τρίτη : 17:00 - 20:30
Τετάρτη: 17:00 - 20:30
Πέμπτη: 17:00 - 20:30

Επικοινωνία

  • Tηλ. 2106465270
  • Κινητό 6947802002
  • Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Facebook Palios Cardiology